Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
Ο πρώην Πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος σε εκδηλώσεις στην Αχαΐα
Print

Ο πρώην Πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος σε εκδηλώσεις στην Αχαΐα

Στο Καλέντζι Αχαΐας, γενέτειρα του γη των Παπανδρέου, μίλησε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για να τιμηθεί η μνήμη του ‘’Γέρου της Δημοκρατίας’’ Γεωργίου Παπανδρέου που στις αρχές Νοεμβρίου του 1968 έφυγε από την ζωή. Στην κηδεία του τότε είχαν συγκεντρωθεί 1.000.000 Αθηναίοι φωνάζοντας συνθήματα για την Δημοκρατία, περιφρονώντας την Χούντα που τον είχε ως τότε υπό κράτηση.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος αναφέρθηκε στους αγώνες του Γεωργίου Παπανδρέου για Δημοκρατία, Ελευθερία, Παιδεία και Αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες.

Αναφέρθηκε επίσης στις ριζοσπαστικές τομές που επέτυχε ο γιός του Ανδρέας Παπανδρέου που άλλαξε τα πάντα, κτίζοντας μια νέα, κοινωνικά δίκαιη και ανεπτυγμένη Ελλάδα την δεκαετία του ’80.

Τέλος ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής απαντώντας σε ερωτήσεις παρουσίασε αναλυτικά τις μεταρρυθμίσεις που είχε αρχίσει να κάνει το 2010-11 ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τις πρωτοβουλίες που πήρε για να αποφύγει η Ελλάδα την άτακτη χρεωκοπία που το 2009-2010 ήταν προ των πυλών.

Παρέθεσε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ανετράπη τον Νοέμβριο του 2011 ο εκλεγμένος από το λαό με 44% Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και κατέθεσε την τωρινή πρόταση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για Εθνικό Σχέδιο Εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Την προηγούμενη μέρα ο Φίλιππος Πετσάλνικος βρέθηκε στην Κάτω Αχαΐα, μαζί με στελέχη του Κινήματος από την Αχαΐα για να στηρίξει τη "λευκή νύχτα" που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης, με στόχο την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης και τη δημιουργία ατμόσφαιρας ζωντάνιας στην πόλη και είχε την ευκαιρία να ακούσει από δεκάδες αγρότες, εμπόρους, επαγγελματίες τις περιοχής τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy