Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής για την εκδήλωση στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Print

dekaennea_xronia_apo_to_thanato_tou_andrea_papandreou.w_hr

Εκδήλωση στην μνήμη του Ανδρέα προκαλεί αναταραχές στο πολιτικό σύστημα!!

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν εφέτος από τον Ιούνιο του 1996 που «έφυγε» ο Ανδρέας Παπανδρέου και η οργάνωση εκδήλωσης για να τιμηθεί ο πολιτικός ηγέτης και επί πολλά χρόνια Πρωθυπουργός της χώρας προκαλεί νευρικότητα στο πολιτικό σύστημα με δηλώσεις, ανακοινώσεις, διαρροές, «ερμηνείες» και «παρερμηνείες».

Όλα ξεκίνησαν από την Έκθεση με ιστορικό υλικό που αποφάσισε να οργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Θεωρώ ότι πρέπει να τιμηθεί η μνήμη και η προσφορά του μεγάλου αυτού πολιτικού που άλλαξε την Ελλάδα και ο οποίος όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που κατά καιρούς έγιναν, συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες από όλους τους Πρωθυπουργούς μετά την μεταπολίτευση.

Γι’ αυτό και ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής, κατέθεσα την πρόταση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος κατά την οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι δράσεις και εκδηλώσεις του για το 2016.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. και άρχισε, με την συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής, η προετοιμασία οργάνωσης της Έκθεσης στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Τις τελευταίες ημέρες όμως είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, διαρροές, διάφορες ερμηνείες κλπ για το αν πρέπει να γίνει η Έκθεση, ποιοι θα παραστούν, ποιος θα μιλήσει ή όχι κ.ά.

Θεωρώ κατ΄αρχήν ότι και μόνο η συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να διοργανώσει το Ίδρυμα για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό εκδήλωση με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου προσβάλλει όχι μόνο την μνήμη του αλλά και τον ελληνικό λαό που τόσο τον αγαπούσε και τον τίμησε επανειλημμένα αναδεικνύοντάς τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Το ποιοι θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης και ποιοι όχι, είναι δικό τους θέμα.

Τον Ανδρέα δεν μπορεί να τον «μειώσει», να τον «οικειοποιηθεί» ή να τον «μικρύνει» κανείς γιατί το μέγεθός του ως πολιτικού και η προσφορά του στον λαό και την χώρα είναι πολύ μεγάλη και έτσι έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση.

Σήμερα μάλιστα γίνεται περισσότερο εμφανής από ποτέ η αξία και η βαρύτητα των πολιτικών του.

Χαμόγελα συγκατάβασης προκαλούν όσα συνέβησαν, γράφτηκαν, ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, γιατί δείχνουν ότι, ακόμα και δύο δεκαετίες μετά, η αναφορά στον Ανδρέα ταρακουνάει το πολιτικό σύστημα!

Υ.Γ: Σημειωτέον ότι τα προηγούμενα χρόνια το Ίδρυμα της Βουλής οργάνωσε εκθέσεις και εκδηλώσεις για πολιτικά πρόσωπα όπως π.χ. ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γρηγόριος Λαμπράκης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Παύλος Μπακογιάννης κ.ά.

Το δε Κοινοβούλιο οργάνωσε ειδικές εν ολομελεία συνεδριάσεις για να τιμήσει την μνήμη και την προσφορά πολλών πολιτικών του παρελθόντος.


PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy