Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Print

12744719_193400361016658_7420227191500822279_n_1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 23/2/2016 ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, και οι πρώην Υπουργοί Γρηγόρης Νιώτης και Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνέχεια της παρουσίας τους στην Ρόδο το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο Νεστορίδειο, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να εκθέσουν θέματα και προτάσεις που τους παρουσίασαν στην Ρόδο ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.

Ειδικότερα :

· Ζήτησαν να ενισχυθεί ο Δήμος με πόρους και λειτουργική στήριξη, δεδομένου ότι η Τ.Α. και η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζουν ως τώρα αποκλειστικά με ίδιες δυνάμεις και πόρους τα θέματα που προκύπτουν από τις συνεχώς αυξανόμενες ροές των προσφύγων.

· Υπογράμμισαν την ανάγκη να λειτουργεί αποτελεσματικά «ομπρέλα» προστασίας και ελέγχου με περιπολίες σε όλο το μήκος του Νοτίου Αιγαίου.

· Υπέβαλαν στον Υπουργό αναλυτικές προτάσεις του Δήμου Ρόδου για την αναπλήρωση απωλειών των εσόδων της Τ.Α., που προκλήθηκαν από την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

· Ανέπτυξαν το αίτημα, σύμφωνα με τις θέσεις που τους είχαν παρουσιάσει τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων Ρόδου κ. Α. Καμπουράκης, για μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να υπάρξει αξιοποίηση των νέων τουριστικών αγορών (π.χ. Ρωσίας, Ιράν κλπ).

· Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε να εξετάσει τα πιο πάνω θέματα σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους Υπουργούς.


PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy