Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
Συντρόφισσες, σύντροφοι
Print

2/9/2015

Συντρόφισσες, σύντροφοι,

· Το περασμένο Σάββατο η 2η Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (με συμμετοχή 1.500(!!)) με ενθουσιασμό και αγωνιστική διάθεση, ομόφωνα δήλωσε την ετοιμότητα για εκλογικό αγώνα και δικαίωση Παπανδρέου και των θέσεων που υποστηρίξαμε μαζί του όλοι μας.

· Η προηγηθείσα «διαδικασία» εκλογικής σύμπραξης με το παλαιό ΠΑΣΟΚ δεν με έβρισκε σύμφωνο και το είχα πει (και εσωτερικά και δημόσια). Η άθλια και απαξιωτική αντιμετώπιση – απάντηση, από τη Φώφη και τους άλλους εκεί, προς τον Πρόεδρο και το ΚΙΝΗΜΑ («να διαλύσεις το ΚΙΝΗΜΑ, να μην είσαι σε ψηφοδέλτιο και να διαλέξουμε εμείς 2-3 στελέχη από το ΚΙΝΗΜΑ»!!!) επιβεβαίωσε την άποψή μου περί της γελοιότητας του τρόπου σκέψης και των επιδιώξεων αυτών που κάνουν κουμάντο στο παλαιό ΠΑΣΟΚ.

· Όλα αυτά όμως δημιούργησαν σύγχυση στη βάση μας και δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια οργάνωσης του δικού μας αγώνα.

· Η άποψη μου ήταν να δώσουμε την εκλογική μάχη και την κατέθεσα και στην συνδιάσκεψη. Εύκολα δεν θα ήταν τα πράγματα, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι «σίγουρα χαμένες» μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν.

· Όπως σας είχα ενημερώσει και με το κείμενο από 28/8/2015 το ΚΙΝΗΜΑ δεν πρέπει «να κατεβάσει τα ρολά», να υποστείλει σημαίες, να φρενάρει, μόνο και μόνο γιατί τελικά δεν θα συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές.

· Οι λόγοι δημιουργίας δεν εξέλιπαν. Αντίθετα τώρα είναι πιο επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη και δράση του.

· Πρέπει άμεσα, πιστεύω, να προχωρήσουμε σε όσα δεν κάναμε τους προηγούμενους μήνες.

Ø Οργάνωση συνεδρίου

Ø Οργανωτική ολοκλήρωση και ανάπτυξη

Ø Επεξεργασία των θέσεών μας

Ø Επίλυση του θέματος της καθημερινής επικοινωνιακής παρουσίας μας

Ø Επίλυση του θέματος της κεντρικής στέγασης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και της εκεί οργάνωσης και λειτουργίας του Προέδρου και των Τομέων.

Ø Οργάνωση της νεολαίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (άκουσα ότι νεολαίοι πήραν ήδη αυτές τις μέρες σχετική πρωτοβουλία)

· Η χθεσινή απόφαση για μη συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές, αιφνιδιάζει όχι ευχάριστα όλους μας αλλά αυτό ας το αξιολογήσουμε ως ένα δυσάρεστο σταθμό μόνο, στην πορεία των αγώνων.

· Το ΚΙΝΗΜΑ δεν είμαστε (όπως είπα και στον Πρόεδρο) κάποιοι γύρω από το τραπέζι. Είναι τα χιλιάδες στελέχη που έδωσαν και δίνουν από τον Γενάρη τον αγώνα (μέχρι πρόσφατα υπό λίαν αντίξοες συνθήκες). Είναι οι 67 οργανώσεις ανά την Ελλάδα (που πρέπει να γίνουν περισσότερες). Είναι τα 6.000 μέλη μας. Είναι οι 156.000 ψηφοφόροι του Ιανουαρίου (θα γίνονται ολοένα περισσότεροι με σωστή οργάνωση και αγώνα).

· Οι επόμενες εκλογές δεν θα αργήσουν, έτσι όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις στη χώρα μας.

· Ο αγώνας να συνεχιστεί, απ’ όλους μας. Αυτό πιστεύω.

· Και εκτιμώ ότι και αυτό πιστεύει και ο Πρόεδρος.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Φίλιππος Πετσάλνικος


PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy