Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Print

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

· Η Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα ζήτησε από τους δανειστές, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, παράταση του προγράμματος στήριξης (μνημόνιο) μέχρι τις 30 Ιουνίου για να διαπραγματευτεί η ίδια (ή να «καταργήσει» ή να «σκίσει» το πρόγραμμα;).

· Επί πέντε μήνες υποτίθεται διαπραγματευόταν με «δημιουργική ασάφεια» κατά τον ναρκισσευόμενο κ.Βαρουφάκη.

· Λίγες μέρες πριν από την λήξη της παράτασης και ενώ ο κ.Τσίπρας είχε στείλει αναλυτική πρόταση, με μέτρα που θα μας στοίχιζαν 8 δις € για νέα συμφωνία ξαφνικά κάνει πίσω και προκηρύσσει δημοψήφισμα!!

· Ευτελίζοντας τον κορυφαίο δημοκρατικό αυτό θεσμό, γιατί πρέπει να γίνει μέσα σε 5 μόλις μέρες (!!!) και με ερώτημα για αντικείμενο που δεν υπάρχει πλέον.

· Μοιραία καλείται ο πολίτης να πάρει πλέον θέση ναι ή όχι στο ευρώ, ναι ή όχι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης.

· Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση αναγκαστικά κλείνει τις τράπεζες γιατί στις 30 Ιουνίου έληξε το πρόγραμμα στήριξης από την Ε.Ε.

· Η χρεοκοπία αρχίζει. Η οικονομία παγώνει. Μισθοί και συντάξεις δεν μπορούν να πληρωθούν. Μπαίνει δελτίο 60€ στις αναλήψεις ακόμα και για τους συνταξιούχους.

· Η χώρα αρχίζει να καταρρέει, οι άνθρωποι να ταπεινώνονται, η Ελλάδα απομονώνεται.

· Αυτά είναι τα πρώτα φαινόμενα χρεοκοπίας.

· Από τέτοιες καταστάσεις προφύλαξε την χώρα ο Γ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του το 2010. Και το 2011 πέτυχε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για συνολική στήριξη της Ελλάδας και διαγραφή 110 δις € από το χρέος! Και πρότεινε να την εγκρίνει, να πει το ναι ο ελληνικός λαός σε δημοψήφισμα. Και αντί όλα τα κόμματα να στηρίξουν τότε την σωτηρία της Ελλάδας από χρεοκοπία και την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, μας επιτέθηκαν, μας προπηλάκισαν και πέτυχαν να ανατραπεί ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός Παπανδρέου.

· Χρειάστηκε να κυβερνήσει ο κ.Σαμαράς και τώρα ο κ.Τσίπρας για να δικαιωθεί ο Παπανδρέου και όσοι μαζί του σηκώσαμε το βάρος για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

· Τώρα όμως με τα «μπρος-πίσω» του κ.Τσίπρα, τις ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τους ανώφελους παληκαρισμούς που βαφτίζονται «υπερήφανος πατριωτισμός», τα ψευτοδιλλήματα που φανατίζουν και διχάζουν, η χώρα αρχίζει να βιώνει την φοβερή τραγωδία της χρεοκοπίας που τώρα παίρνει σάρκα και οστά με τις εμμονές και επιπολαιότητες της Κυβέρνησης που επιμένει στο ΟΧΙ.

Φίλιππος Πετσάλνικος

Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων


PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy