Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
11 Φεβρουαρίου 2011 Συνάντηση του Πρόεδρου της Βουλής με το Προεδρείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων
Print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2011 ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος» και συζήτησαν τα προβλήματα που προέκυψαν στον κλάδο τους εξαιτίας των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Καστοριά. Συγκεκριμένα λόγω του ότι η λίμνη έχει παγώσει εδώ και δυο μήνες αδυνατούν να εργαστούν κι έχουν περιέλθει πενήντα οικογένειες σε δεινή θέση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Σαρρή έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος οικονομικής ενίσχυσης όλων των επαγγελματιών αλιέων. Η μόνη λύση είναι να ενταχθούν οι αλιείς στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης διαμέσου του προγράμματος ΠΣΕΑ.

Μετά από την αποτελεσματική αυτή  εξέλιξη και με συνεννόηση του Προέδρου της Βουλής  ο σύλλογος απέστειλε αίτημα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ με το οποίο ζητούν να ενταχθούν οι επαγγελματίες αλιείς στη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης μέσω των ΠΣΕΑ. Το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ θα συζητήσει την ένταξη των επαγγελματιών αλιέων στην ανωτέρω διαδικασία έτσι ώστε να τους δοθεί οικονομική ενίσχυση.


PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy