Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
13 Φεβρουαρίου 2012 Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας των Kοινοβουλίων Ελλάδας-Σερβίας
Print
Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΥπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας των Kοινοβουλίων Ελλάδας-Σερβίας


Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Εθνικού Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Σερβίας συνυπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο και την ομόλογό του Πρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου κυρία Slavica Djukic-Dejanovic σήμερα στο Βελιγράδι.

            Ο κ. Πετσάλνικος βρίσκεται για το λόγο αυτό στη σερβική πρωτεύουσα, όπου θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Boris Tadic.

Το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, ενώ το βράδυ θα έχει δείπνο εργασίας με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων της Σερβίας.

Η συνεργασία που εγκαινιάζεται μεταξύ των αντιπροσωπευτικών σωμάτων των δύο χωρών στοχεύει στην παροχή τεχνογνωσίας από την ελληνική πλευρά, μέσω της διάθεσης ειδικών εμπειρογνωμόνων, για τη βελτίωση των δομών και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του σερβικού κοινοβουλίου. Σκοπός του προγράμματος, η υλοποίηση του οποίου θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα, είναι η αποδοτικότερη διοίκηση, η βελτίωση της νομοθετικής διαδικασίας και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των πολιτικών που συμβάλλουν στη διαδικασία προσέγγισης της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Για την πρόταση συνεργασίας της με το Εθνικό Κοινοβούλιο της Σερβίας, η Βουλή των Ελλήνων επελέγη ως ανάδοχος τόσο από τη σερβική πλευρά όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάμεσα στα κοινοβούλια οκτώ χωρών: Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας και Πολωνίας.

Ο κ. Πετσάλνικος, κατά τη συζήτηση που είχε με την ομόλογό του, αναφέρθηκε, επίσης, στους ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι επιβεβαιώνονται και σήμερα από τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, καθώς και από τη σταθερή υποστήριξη που προσφέρει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στη σημαντική χθεσινή απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός επωμίζεται μεγάλες θυσίες με πνεύμα ωριμότητας και ιστορικής ευθύνης προσβλέποντας στην εξυγίανση των δημοσιονομικών δομών και των οικονομικών δεδομένων της χώρας. Ιδιαίτερα, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε την ανάγκη αναπτυξιακής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που θα δώσει προοπτική αισιοδοξίας και δημιουργικότητας στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, καθώς και την ευαισθησία της για την προστασία και τη διατήρηση των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων, για τη διάσωση των οποίων καταβάλλει αδιάλειπτες προσπάθειες.

PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy