Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
9 Φεβρουαρίου 2012 Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Σερβίας
Print
Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Σερβίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα κ. Dragan Zupanjevac. Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσημης επίσκεψης του κ. Πετσάλνικου, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο Βελιγράδι.

Κατά την επίσκεψή του στη σερβική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα συνυπογράψει με την ομόλογό του Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κυρία Djukic-Dejanovic Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων.

Η συνεργασία αυτή, η οποία στοχεύει στην παροχή τεχνογνωσίας από το ελληνικό προς το σερβικό κοινοβούλιο, μέσω της διάθεσης ειδικών εμπειρογνωμόνων, εδράζεται στην επιλογή της Βουλής των Ελλήνων ως αναδόχου του προγράμματος Αδελφοποίησης (Twinning) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Σερβίας. Η επιλογή έγινε από τη σερβική πλευρά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάμεσα σε οκτώ συνολικά προτάσεις (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία και Πολωνία). Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των δομών και η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του σερβικού κοινοβουλίου, προκειμένου να ενισχυθούν η νομοθετική διαδικασία και οι πολιτικές που συμβάλλουν στη διαδικασία προσέγγισης της χώρας στις ευρωπαϊκές δομές.

Ο κ. Πετσάλνικος, κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Tadic και τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, ενώ θα έχει και δείπνο εργασίας με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβίας.

PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy