Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ads

Άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας

Έργα και πρωτοβουλίες στον Ν. Καστοριάς

Διάλογος με τους πολίτες

Βήμα στους νέους

Εγγραφή στο Newsletter
1 Φεβρουαρίου 2012 Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη του Πακιστάν
Print
Αθήνα 1 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη του Πακιστάν

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα κ. Irfan-ur-Rehman Raja.

Ο κ. Πετσάλνικος ευχήθηκε καλή και παραγωγική διαμονή του Πρέσβη στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας τις μακραίωνες σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, που θεμελιώθηκαν από τη εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ειδικότερα στους πολίτες του Πακιστάν που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα, αλλά και στο σοβαρό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί δυσβάστακτο βάρος για τη χώρα μας, σημειώνοντας τη σημαντική ελληνική συμμετοχή σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη φίλη χώρα, όπως και τη συνδρομή της Ελλάδας κατά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν.

Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε, επίσης, στο Κυπριακό τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής μεγάλου μέρους ενός ανεξάρτητου κράτους. «Πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όλων των πλευρών –και της Τουρκίας– στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι ο σεβασμός και η αποκατάσταση των κανόνων του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία αναπτύσσονται σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κρατών.

Ο Πρέσβης του Πακιστάν μετέφερε στον κ. Πετσάλνικο τις ευχές και τους χαιρετισμούς της Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας του, κυρίας Fehmida Mirza, καθώς και την πρόσκλησή της να επισκεφθεί επισήμως το Ισλαμαμπάντ συνοδεία κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η ηγεσία της χώρας του στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

PES

Βουλή των Ελλήνων

Amnesty International

Unicef

Facebook

Καστοριά

VOYLITILEORASI_copy